Uitvoeren Parkeeronderzoek

Wij zijn een ervaren uitvoerder van parkeeronderzoeken in de regio Nijmegen en daarbuiten. Wij helpen graag verder met alle parkeergerelateerde vraagstukken; van parkeeronderzoek tot parkeernormenadvies.

Met een parkeeronderzoek krijg je professioneel en onafhankelijk inzicht in de stand van zaken omtrent parkeren in een specifiek deelgebied. Zo is bij een omgevingsvergunning een sluitende parkeerbalans verplicht. Daardoor is parkeeradvies een wezenlijk onderdeel van het realiseren van (nieuwbouw)projecten.

Wij helpen gemeentes en projectontwikkelaars om een juiste parkeernormering op te stellen of voeren wij een onafhankelijk parkeeronderzoek uit in het specifieke deelgebied. Wij denken graag mee om een sluitende parkeerbalans op te stellen.

Wil je meer weten over het laten uitvoeren van een parkeeronderzoek in de regio Nijmegen of daarbuiten, of wil je een onderzoek laten uitvoeren? Vul dan het onderstaande formulier in.


Aanvragen parkeeronderzoek

Om de aanvraag voor een parkeeronderzoek correct in behandeling te kunnen nemen hebben we de onderzoekslocatie nodig, maar ook het type ontwikkeling waarvoor een parkeeronderzoek nodig is (bijvoorbeeld: herontwikkeling, nieuwbouw, woning, kantoor, winkel etc.). Ook verzoeken we een beschikbare tekening van de ontwikkeling te sturen.tekening van de ontwikkeling

jpeg, png of pdf / maximaal 8 MB
Studio Verbinding B.V.

Verzend

Stappenplan parkeeronderzoek

Voor het uitvoeren van een parkeeronderzoek werken we via het volgende stappenplan:

1. We voeren achtergrondonderzoek uit om vast te stellen wat voor soort onderzoek er benodigd is. Dit doen we op basis van de locatie en het gemeentelijke beleid rondom normen en onderzoeksmethodologie. Indien dit niet aanwezig is, consulteren wij ons brede netwerk van gemeentelijke verkeerskundigen.

2. Op basis van bovenstaande informatie plannen we een onderzoek in. Dit proces neemt meestal twee á drie weken in beslag, afhankelijk van de grootte van het onderzoeksgebied en de complexiteit van het onderzoek. Onze medewerkers onderzoeken meerdere keren per dag gedurende minstens een week de locatie om de parkeerdruk te meten.

3. Op basis van de verzamelde gegevens maken een we een duidelijk rapport op, waarmee je inzicht krijgt in de parkeersituatie in de omgeving. Wij bespreken de resultaten met je om vervolgstappen inzichtelijk te maken.Studio Verbinding B.V.Heb je een vraag op het gebied van verkeer en mobiliteit? Of wil je meer weten over wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.
?